Fly Dubai opšte informacije

Fly Dubai je avio kompanija u vlasništvu države Ujedinjeni Arapski Emirati. Njeno sedište je na Terminalu 2 Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, odakle poleću i mnogi letovi ove kompanije.

Iako Flydubai zvanično nije ćerka kompanije Emirates Airlines-a, ove dve avio kompanije koje imaju istog vlasnika veoma blisko sarađuju, pa tako Flydubai na mnogim linijama prevozi putnike Emiratesa, koji preko Dubaija svoj put nastavljaju dalje ka Aziji ili Australiji.

Sedište kompanije Fly Dubai je i Međunarodni aerodrom Al Maktum, 37 km od centra Dubaija.

Ovaj avio-prevoznik osnovan je 2008. godine pod zvaničnim imenom Dubai Aviation Corporation, a danas leti do više od 100 destinacija širom sveta, uključujući Beograd, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Podgoricu, Dubrovnik, kao i mnoge gradove na Bliskom i Dalekom istoku, u Africi, Rusiji…

Fly Dubai Flota

Flydubai leti sa jednom od najmlađih i najmodernijih flota na svetu. U pitanju su Boeing avioni 737-800, B 737-MAX 8, B 737-MAX 9 i B 737-MAX 10. Predviđena je nabavka još oko 50 letelica.

Flota se sastoji od modernih aviona udobnog dizajna.

Fly Dubai poslovni model

Flydubai posluje po low-cost modelu ali ima pojedine karakteristite koje uglavnom vezujemo za tradicionalne avio kompanije, kao što je npr. postojanje biznis klase, sistemi za zabavu na letu, mogućnost za pravljenje konektivnih letova, code-share saradnja, karte sa elektronskom brojevima, itd.

Fly Dubai destinacije

Flydubai ima direktne letove iz Beograda za Dubai, a sa presedanjem najpopularnije destinacije su Zanzibar, Kolombo, Krabi, Salalah.